“Dit boek laat de lezer ervaren dat je voor verre reizen niet in een vliegtuig hoeft te stappen. Je kunt ook reizen in je gedachten. In je ziel.”
Floortje Dessing, Nederlandse radio- en televisiepresentatrice, programmamaakster en schrijfster van reisverhalen.

“Soms is een boek op een aangename manier speels én confronterend. Dit is zo’n boek. Het is bovendien vlot geschreven. Het boek geeft je elke twee bladzijden een waardevol persoonlijk inzicht. Lees dit boek, je wordt er rijker van.”
Hans Kaldenbach, auteur bestsellers ‘Respect!’, ‘Korte lontjes’ en ‘Machomannetjes’.

Daar loop je, door station Utrecht. Je wilt met de roltrap het perron verlaten. De roltrap is defect. Geen probleem. Je kunt ook lopend naar boven. Als kind vond je dat al leuk. Maar dan gebeurt er iets geks. Op het moment dat je op de stilstaande roltrap je eerste stap zet, neemt je brein een loopje met je. Je bent immers gewend dat een roltrap rolt. In je hoofd voel je een flits, die rechtstreeks naar je benen dendert. De eerste stap op de stilstaande roltrap voelt bijzonder ongemakkelijk. Gelukkig komt er een tweede flits vanuit je hersenen die toestemming geeft om met deze situatie om te gaan. Zo gaat het nu met alles in ons leven. Het programma op onze hersenen is vanaf je geboorte gemaakt. Het stuurt ons in ons handelen in het hier en nu. Veel dingen lopen daardoor makkelijk. Als vanzelf. Maar er zijn ook dingen waarvan je zelf merkt dat ze niet functioneren. Dit boek helpt je daar anders mee om te gaan.

Lees hier het volledige artikel
Ivo Mijland

Auteur Ivo Mijland

Ivo Mijland (Oss, 1969) is auteur van een groot aantal boeken, waaronder ‘Ik ben toch té gek’ en ‘Step your mind’. Hij schrijft en spreekt over Passend Onderwijs. Hij komt op voor de (onderwijs)rechten van alle kinderen.

Meer artikelen van Ivo Mijland